مجال التطوير
مجال التطوير
مجال التطوير
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مجال التطوير


شاطر
 

 القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
قسم الطباخة الاصليه
عضو مبدع
عضو مبدع
قسم الطباخة الاصليه

عدد المساهمات : 190
نقاط : 583
تاريخ التسجيل : 10/06/2013

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد Empty
مُساهمةموضوع: القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد   القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد Emptyالجمعة يونيو 14, 2013 3:32 pm

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 112486_1318255870


حياكم الله اخواتى الحبيبات

معى اليوم القرص الفلاحى المصرية اللى على اصولها

سبق وانى نزلت طريقتها فى دورة المعجنات

اما انا النهاردة حشيتها بالتمر

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545775091


طريقة العجين بالتفصيل على الرابط ده

•·.·´¯`·.·• ( دورة yamy للمعجنات ) •·.·´¯`·.·•


المقادير

2 كوب دقيق
قليل من الملح
نصف كوب سمن
2 ملعقة كبيرة قشطة او زبادى ( اختيارى فهى طعم جيد للقرص )
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
حليب للعجن ( نصف كوب تقريبا ممكن اكثر وممكن اقل حسب نوع الدقيق )

بعض الافكار

ممكن تحشيها تمر اوجبن
انا احبها ساده بدون اى حشوات
ممكن تأكليها فى الصباح مع الحليب او الشاى او القهوه

الطريقة

نخلط السكر والخميرة فى ثمن كوب ماء دافئ
نخلط القيق مع الملح ثم نضيف السمن ونخلطهم جيدا

ثم نضيف القشطه او الزبادى ثم خليط الخميره ثم الحليب تدريجيا ونعجن العجين جيدا

نتركها لتخمر ( المده تختلف حسب نوع الخميره والجو المحيط بها )


ده شكل العجينة بعد ما خمرت

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545775093

وهنا كورتها كور صغيرة ثم حشيتها بالتمر

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545775094

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545775095

ثم وضعتها فى صنية خبز وتركتها ترتاح حوالى 10 او 20 دقيقة حسب الجو عندك حار ام بارد

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545775096

ثم خبزتها فى فرن درجة حرارته 200 درجة مئوية او 400 فهرنهيت

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545778731

ثم تقدم بالهنا والشفا مع الشاى


القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545778732

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545778733

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545778734

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545778735

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد 13545778736


مع تحياتى للجميع
{
}
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
»  القرص الفلاحى بالتمر مشاركة تشجيعية فى معجنات من مختلف البلاد
» صينية بطاطس بيوريه + شرايح البطاطس بالجبنة (بطاطس x بطاطس ) تشجيعية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مجال التطوير :: عالم حواء وادم :: منتدي الاسرة :: الطبخ والاكلات-